I vår butik på Kaptensgatan finns smyckeskollektioner utställda, varje smycke återspeglar skickligt hantverk och kärleken till ädelstenar. Vår professionella personal hjälper dig i valet av smycke och berättar gärna om ädelstenarna som används i smyckena och deras design. Gåvans mottagare kan också glädjas med ett presentkort som ger hen rätten att välja ett smycke som passar hen själv, eller rätten att låta tillverka ett helt unikt smycke.

Smyckena i samtliga kollektioner finns framställda i vår butik i Ulrikasborg. Vi levererar också smyckena i vackra paket hem till dig med en pålitlig och säker kurirtjänst.

Vår butik är öppen må-to kl. 10-17 och på fredagar kl. 10-15. Förfrågningar: .

Aarre

Smyckesserien Aarre är full av fantasier, drömmar, hopp och kärlek. I smyckesserien möts berättelser och myter som genom århundradena har förändrats, mystiska toner och mörk estetik. Smyckena i kollektionen består huvudsakligen av ansvarsfullt framtagna grönländska rubiner och återvunnet 23 karats guld. Rubinerna kommer från den lilla byn Aappaluttoq, där en av världens äldsta rubinfyndigheter finns. En del av intäkterna från rubinsmyckena går till forskning och skydd av den grönländska naturen.

Aarre medaljong 16.790€

Esmeralda örhängen 19.780€

Kompassi ring 9.760€

Aarre ringar, från 2.660€

Ice Berry

Ice Berry smyckena i kollektionen innehåller sällsynta grönländska rubiner, diamanter och zavoriter. Smyckena har en läcker färgkombination av hallonrött och klargrönt. Platinans ljusa glöd och diamanternas glimmer ger mer lyster åt smyckena. Smyckena är tillverkade för hand i vår verkstad i Ulrikasborg.

Ice Berry Carmosier 12.550€

Ice Berry ring 11.980€

Ice Berry örhängen, 17.890€

Paluu

Paluu kollektionen berättar om de arktiska sjöfåglarnas vårflyttning. Amuletten som påminner om en åtta beskriver den korta tiden i norr och den längre tiden i söder. Smyckena berättar historien om en liten ö utanför den yttre skärgården, om karga klippor, vindpinade barrträd, doften av det salta havet och fåglarnas konserter. I smyckena har man använt inhemska ädelstenar samt gult och vitt guld.

Paluu örhängen, 3.970€

Paluu örhängen, 2.790€

Paluu amulett 2.790€

Paluu amulett 1.380€

Ariel

Ariel smyckena är designade för att ge glädje i vardagen. Till dem har man valt ut färgglada ädelstenar som har infattats lätt och luftigt, vilket ger heder åt de noggrant utvalda ädelstenarna. Smyckena tillverkas enligt kundernas önskemål i deras favoritnyanser. Den mest använda stenen i Ariel smyckena är turmalin, som har ett spektrum som dikteras av naturens palett bestående av regnbågens många nyanser. Smyckena finns i gult och vitt guld.

Ariel ringen, från 1.250€

Ariel ringen, från 1.250€

Ariel örhängen, från 2.350€

Ariel örhängen, från 2.350€

Beryllsmycken

Kulmalas kollektion av beryllsmycken består huvudsakligen av inhemska beryller från Luumäki. Kollektionen består av vackert enkla smycken som ger heder åt de inhemska ädelstenarna. Ljusgröna och blåa beryller samt ametister från Luosto har använts i smyckena.

Rantaniitty ring 10.230€

Kuvastin örhängen 5.460€

Kuvastin ring 5.740€

Pisara ring 1.490€

Pisara örhängen 1.380€

Beryllikide örhängen 6.280€

Halla ring 4.480€

Helle ring 4.480€

Gemini

Gemini smyckenas form är inspirerad av stjärnkartorna. De små diamanterna glittrar som små stjärnor bredvid den färggranna ädelstenen, vilket ger extra glans åt det enkla och stilfulla smycket. Tanzanit och diamant leder tankarna till den klara natthimlen, medan den djupt orange mandaringranaten lyser lika kraftfullt som Venus. Andra stenar i Gemini smycken är rosa och gröna turmaliner samt ljusgröna oliviner.

Halsband, från 2.050€

Gemini ring 2.070 €

Pullakahvi

Ringen Pullakahvi designades för tävlingen Årets vackraste ring år 2019. Temat för tävlingen var festligheter, vilket inspirerade guldsmeden Pekka Kulmala att designa ringen med respekt för den finländska kaffe-med-bulle-traditionen. Kaffet i ringen Pullakahvi är onyx och 22 diamanter har strötts på tefatet. Smyckena Kranssi och Pitko finns också tillgängliga med Kulmalas strösocker, dvs.de är dekorerade med diamanter.

Pullakahvi ring 4.250€

Pitko ring 1.650€

Kranssi örhängen 1.360€ ja 1.650€

Pitko örhängen 1.260€

boka tid för att designa ett unikt smycke

Boka tid för ett personligt möte med guldsmedsmästaren Pekka Kulmala genom kontaktformuläret. Berätta lite om dina önskemål och vid vilket tidpunkt ett möte passar för dig, så kontaktar vi dig inom kort.