Kultaseppä Kulmala syntyi vuonna 2005 Helsingin Ullanlinnaan. Sen juuret juontavat kuitenkin paljon kauemmas: vuosikymmenten taakse Orimattilassa sijaitsevaan Käkelän kylään, missä huopatossutehtaan entinen konemestari vietti elämänsä kultaisia ehtoovuosia uteliaan ja oppivaisen lapsenlapsensa Pekan kanssa.

Kiireettömät, mutta touhukkaat päivät kuluivat Käkelässä rakennellen, veistellen, korjaten ja tuunaten, ellei sitten jääty ihmettelemään pihapiiristä löytyviä luonnon ihmeitä ja aarteita. Ne olivat pienen Pekan mielestä melkein yhtä kiehtovia kuin kirjahyllystä löytyneen vanhan maailmankartaston paljastamat maankuoren salaisuudet tulivuorineen ja jäätikköineen, smaragdeineen ja topaaseineen.

Kun tuli aika tehdä päätöksiä ammatin suhteen, Pekka ymmärsi, että Lahden Muotoiluinstituutin kultaseppälinja olisi hänen polkunsa. Kultasepän ammatissa yhdistyisivät kaikki hänen intohimonsa.

Nyt Pekka Kulmala on arvostettu kultaseppämestari, jonka nimen alla luodut korut ovat käsityöläisyyden tinkimättömiä taidonnäytteitä, joissa klassiset piirteet yhdistyvät moderniin muotoiluun.

”Jokainen työ on niin suuri kuin pieni jalokivikoru voi olla.”

Kultaseppä Kulmala - Pekka Kulmala

kultaseppämestari
pekka kulmala

Pekka on aina löytänyt inspiraationsa luonnosta. Jo pikkupoikana hänen taskunsa täyttyivät pihalta, rannoilta ja tien varsilta löytyneistä kivistä, ja ajatukset karkasivat vapauteen ja ulkoilmaan.

Mies lataa akkujaan perheensä kanssa omalla pienellä saarellaan. Saaren luontoa ja vuodenkiertoa seuratessa ihmettelyn aiheet eivät lopu koskaan. Lintujen bongaus, urheilukalastus ja puiden ja kivien tunnistaminen yhdessä kahden tyttären kanssa vievät ajatukset pois arjesta.

Luonnon arvostus ja kunnioitus, sen Pekka haluaa siirtää seuraavillekin sukupolville. Luonto on läsnä Kulmalan koruissa silmää miellyttävänä mittasuhteiden sopusointuisuutena, ja usein myös korujen teemoissa.

Kultaseppä Kulmala - Ella Jumisko

kultaseppä
ella jumisko

Kulmalan kultaseppä Ella kokee, että korujen tekemisessä on kyse uuden löytämisestä, oivaltamisesta ja kauneuden näkemisestä.

Kun Ella uppoutuu materiaalien työstämiseen, flow vie mukanaan ja hän pääsee omaan taikamaailmaansa. Häntä ajaa eteenpäin kova halu oppia lisää ja kehittyä teknisesti entistä taitavammaksi. Tärkeintä on matka, ei päämäärä – vaikka toki valmiin, täydellisen korun aiheuttama vau-tunne on voittamaton.

Kultaseppä Kulmala - Jaana Junkkaala

jaana junkkaala

Jaana Junkkaalalle kultasepänala on ollut osa elämää parinkymmenen vuoden ajan. Korumuotoilijaksi valmistunut Jaana on joka kerta verstaalle astuessaan haltioitunut seppien taitavuudesta ja toinen toistaan upeammista uniikkikoruista, joita saamme asiakkaillemme suunnitella ja toteuttaa.

Jalokivien lumo, korujen tarinat ja sukupolvelta toiselle siirtyvä laadukas käsityö ovat asioita, joiden tunnelmia Jaana välittää kuvin ja sanoin vastaten Kultaseppä Kulmalan markkinoinnista ja visuaalisesta maailmasta. Jaanalle Kulmala on kultasepänalan aitiopaikka, josta seurata kotimaista huippuosaamista ja asiantuntemusta, jota arvostettu kultaseppämestari lahjakkaan tiiminsä kanssa tarjoaa.

Asiakaspalvelussa Jaanalle on tärkeää aito kohtaaminen ja halu toteuttaa asiakkaalle juuri oikeanlainen, persoonallinen ja laadukas koru. Jaanan tavoittaa Kulmalalta tietokoneen, jalokivien, somisteiden ja muistilappusten lomasta iloisesti tervehtien.

Kultaseppä Kulmala - Manifesti kauneudelle

Manifesti kauneudelle

Kaikki voidaan tehdä taitavasti ja kauniisti. Se on meidän missiomme.

Kauneus on ikuista, eikä se poistu sesongin vaihtuessa. Hyvin tehtyä korua voidaan korjata ja se on aarre myös tuleville sukupolville. Koru voi kantaa suvun tarinaa ja muistoja vuosikymmenten takaa, ja yhdistää omistajansa sukupolvien ketjuun.

Suunnittelijan kädenjälki ja suomalainen design ovat vahvasti läsnä kaikissa koruissamme. Korumme suunnitellaan ja valmistetaan alusta loppuun asti Suomessa.

Vastuullisuus on kauneutta. Kaikki jalokivemme tulevat sertifioiduilta toimittajilta ja tiedämme, mistä jokainen yksittäinenkin kivi on kotoisin.

Kauneus ei ole vain painonsa arvosta kultaa tai jalokiviä. Se on mestariteos, joka on syntynyt kauneuden tajusta ja luovuuden ihmeellisistä yhteen sattumista. Siinä on taikaa ja kultapölyä. Se pysäyttää ajan ja kultaa hetken. Se voi kertoa senkin, mihin sanat eivät riitä.

Haluamme, että koru, jota kannat, tekee maailmasta kauniimman.